O nás

Jak by vypadal váš jídelníček, kdyby jej sestavili vědci? 

 

800 gramů čerstvého ovoce a zeleniny denně

100 ml olivového oleje a rybu každý druhý den

Primární suroviny - bez konzervantů

Pestrá a vyvážená strava

Dostatečný příjem bílkovin a sacharidů

Občasný půst

 

 

 

icon

 

Spojili jsme vědu a lásku k jídlu

 

 

Rozvoz čerstvých šťáv a smoothies: doporučená denní dávka ovoce a zeleniny v jedné lahvičce, s rozvozem po Brně zdarma.

 

Detoxikační programy: wellness pro vaši imunitu a metabolizmus. 

 

Healthy-gourmet catering: zdravé a výživné jídlo se skvělou chutí 

 

Workshopy: interaktivní programy pro podporu well-beingu ve firemních kolektivech. 

 

Privátní výživový plán a krabičky: Poskytujeme individuální stravovací plány a každodenní dodávky čerstvých jídel přímo k vašim dveřím. 

 

 

free-tree-icon-1578-thumb

 

Staráme se o přírodu

 

Všechny naše produkty vycházejí z udržitelného způsobu zemědělství, který planetu nevyčerpává. Podporujeme lokální a malé farmáře a pěstitele. Součástí naší práce je podpora výsadby stromů, která daleko přesahuje naši (co nejmenší) uhlíkovou stopu.

 

 

67b74644-e7c6-4ccd-85d3-7ea01e5d1751


 Kateřina Zdráhalová

majitelka Berry's juice

 

10 let se věnuje studuje vliv stravy na zdraví člověka. Hlavním tématem je dlouhověkost a podpora kognitivních funkcí mozku - učení, soustředěnost, paměť. Spolu s Berry's vytváří nejen recepty a produkty pro zákazníky, ale své dosavadní znalosti předává na školeních a workshopech, kde učí především firemní kolektivy o well-beingu a celkovém zdraví na pracovišti i doma. 

Kontakt na Kateřinu je 602 69 22 57. 

 

 

 

 

Vědecké studie se kterými pracujeme 

 

 

 

 

Dagfinn Aune: Příjem ovoce a zeleniny a riziko kardiovaskulárních onemocnění, celková rakovina a mortalita ze všech příčin – systematický přehled a metaanalýza prospektivních studií v závislosti na dávce

International Journal of Epidemiology, Volume 46, Issue 3, June 2017, Pages 1029–1056, https://doi.org/10.1093/ije/dyw319

 

 

Nejrozsáhlejší meta-analytický výzkum na téma vlivu ovoce a zeleniny na lidské zdraví zpracoval Dr. Dagfinn Aune. Po dobu více než 15 let zkoumal přes 2 000 000 pacientů, především přes 300 000 případů infarktů, rakoviny a mrtvice. Během měření vlivu konzumace ovoce a zeleniny zjistil, že nejlépe reaguje tělo na dávku 800 gramů čerstvé zeleniny a ovoce (v poměru 2:1) tedy zhruba 10 kusů.

U konzumace vyššího množství nebyly sledovány negativní účinky. Výsledky studie: 

 

Optimální příjem: Největší přínos byl zaznamenán při příjmu 800 gramů denně, což odpovídá přibližně deseti porcím ovoce a zeleniny.

Snížení rizika srdečních onemocnění o 24 %.

Nižší riziko mrtvice o 33 %.

Přínosy pro kardiovaskulární zdraví a rakovinu: konzumace až 800 gramů denně byla spojena se snížením rizika kardiovaskulárních onemocnění o 28 % a celkového rizika rakoviny o 13 %.

Prevence předčasné smrti: Významným benefitem bylo snížení rizika předčasné smrti o 31 %.

 

 

 

 

 

 

Kara Fitzgerald: Potenciální zvrat epigenetického věku pomocí diety a intervence životního stylu: pilotní randomizovaná klinická studie

Published online 2021 Apr 12. doi: 10.18632/aging.202913

 

Malý výzkum, během kterého 18 mužů s průměrným věkem 51 let po dobu 2 měsíců dodržovalo vědecky potvrzené všeobecné zásady zdravého životní stylu a jejich výsledky byly porovnávány s kontrolní skupinou bez zásahu. 

 

7 hodin spánku denně. 

Konzumace 8 porcí zeleniny denně (2 porce listové zeleniny, 2 porce brukvovité a 2 porce barevné).

Konzumace 2 porcí lesního ovoce denně a 2 porce dalšího ovoce

Strava složená z primárních surovin v bio kvalitě (vejce, kuřecí maso, hovězí maso, játra). 

Vysoké množství olivového a avokádového oleje, slunečnicových a dýňových semínek

30 minut cvičení denně, min. 5 dnů v týdnu, s intenzitou 60-80 % maximální vnímané námahy. 

2x denně dechová cvičení

 

Po těchto 2 měsících snížili účastníci svůj epigenetický věk (reálné stáří/opotřebování těla) o 3,2 roku. 

 

 

 

Zpět do obchodu