O nás
Maximum přírodní živin
Doporučená denní dávka ovoce a zeleniny je minimálně 800 gramů v poměru 1:2. Toto množství obsahuje dostatek mikroživin pro ideální fungování těla a co největší zpomalení stárnutí. Z tohoto množství vyrábíme 500 ml cold-press šťávy a smoothies, ve kterých jsou mikroživiny zhruba 4x dostupnější než z celého ovoce.
Spojili jsme vědu a lásku k jídlu
Víme, co máme jíst a pít. Přesto je však zdravá strava méně dostupná v obchodech, restauracích, bistrech i na benzínkách. A tak jsme vzali zdravé suroviny, připravili drinky a catering a vozíme přímo k vám.
Rozvoz čerstvých šťáv a smoothies: doporučená denní dávka ovoce a zeleniny v jedné lahvičce, s rozvozem po Brně zdarma.
Detoxikační programy: wellness pro vaši imunitu a metabolizmus.
Healthy-gourmet catering: zdravé a výživné jídlo se skvělou chutí
Workshopy: interaktivní programy pro podporu well-beingu ve firemních kolektivech.
Privátní výživový plán a krabičky: Poskytujeme individuální stravovací plány a každodenní dodávky čerstvých jídel přímo k vašim dveřím.
Staráme se o přírodu
Všechny naše produkty vycházejí z udržitelného způsobu zemědělství, který planetu nevyčerpává. Podporujeme lokální a malé farmáře a pěstitele. Součástí naší práce je podpora výsadby stromů, která daleko přesahuje naši (co nejmenší) uhlíkovou stopu.
Kateřina Zdráhalová
majitelka Berry's juice
10 let se věnuje studuje vliv stravy na zdraví člověka. Hlavním tématem je dlouhověkost a podpora kognitivních funkcí mozku - učení, soustředěnost, paměť. Spolu s Berry's vytváří nejen recepty a produkty pro zákazníky, ale své dosavadní znalosti předává na školeních a workshopech, kde učí především firemní kolektivy o well-beingu a celkovém zdraví na pracovišti i doma.
Kontakt na Kateřinu je 602 69 22 57.
Vědecké studie se kterými pracujeme
Dagfinn Aune: Příjem ovoce a zeleniny a riziko kardiovaskulárních onemocnění, celková rakovina a mortalita ze všech příčin – systematický přehled a metaanalýza prospektivních studií v závislosti na dávce
International Journal of Epidemiology, Volume 46, Issue 3, June 2017, Pages 1029–1056, https://doi.org/10.1093/ije/dyw319
Nejrozsáhlejší meta-analytický výzkum na téma vlivu ovoce a zeleniny na lidské zdraví zpracoval Dr. Dagfinn Aune. Po dobu více než 15 let zkoumal přes 2 000 000 pacientů, především přes 300 000 případů infarktů, rakoviny a mrtvice. Během měření vlivu konzumace ovoce a zeleniny zjistil, že nejlépe reaguje tělo na dávku 800 gramů čerstvé zeleniny a ovoce (v poměru 2:1) tedy zhruba 10 kusů.
U konzumace vyššího množství nebyly sledovány negativní účinky. Výsledky studie:
Optimální příjem: Největší přínos byl zaznamenán při příjmu 800 gramů denně, což odpovídá přibližně deseti porcím ovoce a zeleniny.
Snížení rizika srdečních onemocnění o 24 %.
Nižší riziko mrtvice o 33 %.
Přínosy pro kardiovaskulární zdraví a rakovinu: konzumace až 800 gramů denně byla spojena se snížením rizika kardiovaskulárních onemocnění o 28 % a celkového rizika rakoviny o 13 %.
Prevence předčasné smrti: Významným benefitem bylo snížení rizika předčasné smrti o 31 %.
Kara Fitzgerald: Potenciální zvrat epigenetického věku pomocí diety a intervence životního stylu: pilotní randomizovaná klinická studie
Published online 2021 Apr 12. doi: 10.18632/aging.202913
Malý výzkum, během kterého 18 mužů s průměrným věkem 51 let po dobu 2 měsíců dodržovalo vědecky potvrzené všeobecné zásady zdravého životní stylu a jejich výsledky byly porovnávány s kontrolní skupinou bez zásahu.
7 hodin spánku denně.
Konzumace 8 porcí zeleniny denně (2 porce listové zeleniny, 2 porce brukvovité a 2 porce barevné).
Konzumace 2 porcí lesního ovoce denně a 2 porce dalšího ovoce.
Strava složená z primárních surovin v bio kvalitě (vejce, kuřecí maso, hovězí maso, játra).
Vysoké množství olivového a avokádového oleje, slunečnicových a dýňových semínek.
30 minut cvičení denně, min. 5 dnů v týdnu, s intenzitou 60-80 % maximální vnímané námahy.
2x denně dechová cvičení.
Po těchto 2 měsících snížili účastníci svůj epigenetický věk (reálné stáří/opotřebování těla) o 3,2 roku.
Další studie najdete na blogu.